ارسال بالاتر از 500 هزار تومان رایگان است!

انحرافات جنسیبهداشت عمومیسبک زندگی
موضوعات داغ

رابطه جنسی پرخطر

و عوامل اصلی آلوده شدن در روابط جنسی

نکات برگزیده مطلب
  • هم مردان و هم زنان تمامی این مراحل را تجربه می‌کنند، گرچه زمان‌بندی آن معمولا متفاوت است. به عنوان مثال، احتمال اینکه زوجین با هم و در یک زمان به ارگاسم برسند، بعید است. علاوه بر این شدت پاسخ و زمانی که صرف هر مرحله می‌شود از فردی به فرد دیگر متفاوت است. فهمیدن این تفاوت‌ها به زوج‌ها کمک می‌کند تا بدن و پاسخ‌های یکدیگر را بهتر بشناسند و تجربه‌ی جنسی خود را ارتقا دهند. به طور کلی مردان نقاط حساس بدن زن و زنان نقاط حساس بدن مرد را بشناسند و با آمیزش جنسی در انسان و همچنین اندام جنسی یکدیگر آشنا شوند.

‌روابط جنسی پرخطر، به رفتارهای جنسی با تاثیرات عمیق منفی بر سلامت روانی و جسمی افراد جامعه اطلاق میگردد. طی یک دهه اخیر شاهد تغییر و تحولات فراوانی در سبک زندگی (Life Style) و رفتار جنسی نوجوانان و جوانان کشورمان بوده‌ایم. تغییراتی که گاه رنگ و بوی دوری از فرهنگ اصیل ایرانی–اسلامی دارد. متاسفانه سال‌هاست که شاهد خبرهایی مبنی بر رواج روابط خارج از عرف بین اقشار مختلف جامعه به ویژه قشر جوان هستیم. در این راستا باید توجه داشته باشیم یکی از معضلات جامعه کنونی عدم اطلاع جوانان و نوجوانان از رفتارهای خطرآفرین جنسی است. و عدم آگاهی‌های لازم سبب می شود که نسل آینده، نسلی بیمار و ناسالم از لحاظ روحی و جسمی باشند. لذا پیشگیری از این معضلات با آموزش صحیح و به موقع از اهمیت زیادی برخوردار است.

مهمترین موضوع در آموزش روابط جنسی پرخطر، آموزش رفتارهای جنسی سالم است. آشفتگی روابط جنسی (چه در چارچوب عرف و چه خارج از آن) در سطح جامعه موضوع بحث امروز ما نیست.

رفتار جنسی ناسالم

رفتار جنسی ناسالم (Unsafe Sex)، هرگونه تماس جنسی را می‌گویند كه در آن فرد از سلامت و مشکلات خود یا شریک جنسی خود ‌آگاه نباشد. البته اصل مشكل از این جا ناشی می‌شود كه آگاهی از سلامت خود یا دیگران به راحتی امكانپذیر نیست.  اما طبق برخی آمار در حدود 90 درصد افراد مبتلا به HIV مثبت از ابتلای خودشان بی اطلاعند. از طرف دیگر؛ منفی بودن آزمایشات تشخیصی در ابتدای آلودگی با HIV نمی‌تواند دلیل سالم بودن فرد باشد زیرا نتیجه این آزمایشات در اوایل دوره آلودگی معمولاً منفی می‌باشد پس نیاز به گذشت زمان و تکرار آزمایشات تخصصی دارد.

عوامل آلودگی در روابط جنسی

– داشتن شركای جنسی متعدد

– تماس‌های جنسی نامعمول

– متوسل شدن به خشونت در زمان تماس جنسی

– مصرف الكل، مواد مخدر و یا روانگردان قبل از برقراری تماس جنسی

– تماس جنسی محافظت نشده

بنابراین برای پیشگیری از ایدز (HIV) در جامعه باید رفتارهای جنسی سالم را همه افراد به ویژه جوانان آموزش داد.

بر اساس گزارش‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بهداشت جهانی، نرخ رشد ایدز در ایران بصورت هشدار دهنده‌ای در حال افزایش است. حدود 30 هزار نفر مبتلا به ویروسHIV در کشور ثبت شده‌‌اند. تعداد واقعی افراد مبتلا به این بیماری را حدود صدهزار نفر تخمین زده‌اند.

با توجه به بافت سنتی و عرف جامعه، بحث درباره راه‌های انتقال این بیماری بویژه از طریق روابط جنسی با محدودیت‌هایی همراه است. تا جایی که امروز، ایدز در ایران بصورت یک بیماری مهلک مطرح می‌شود. همین امر سبب شیوع مخفیانه و زیرزمینی این بیماری و طرد مبتلایان از سوی خانواده و جامعه شده‌است. به همین دلیل روند درمانی بیماران مبتلا به ایدز، با مشکلات مضاعفی همراه می‌گردد.

البته انتقال بیماری‌های گوناگون، تنها آسیب برقراری روابط جنسی ناسالم نیست؛ بلکه گسترش بدون کنترل رفتارهای خارج از عرف و خشونت‌آمیز جنسی حاصل از تماشای فیلم‌های پورن نیز از مصادیق دیگر این روابط محسوب می‌شود. بنابراین گاهی نظارت، کنترل و انسداد فضای اینترنتی با هدف پیشگیری از دانلود و انتقال این قبیل محتوا، ضروری به نظر می‌رسد.

آموزش صحیح روابط جنسی

یکی از مهم‌ترین روش‌های مبارزه با روابط جنسی پرخطر آموزش و افزایش سطح آگاهی افراد است. مهم‌ترین گروه برای آموزش و اطلاع رسانی درباره روابط جنسی صحیح و جلوگیری از بیماری ایدز، جوانان هستند. لازم است با روش‌های اصولی و درست این گروه‌های سنی درباره رفتارهای جنسی و بیماری‌های آمیزشی آشنا شوند تا از شیوع بیماری‌هایی مانند “هپاتیت” و “ایدز” جلوگیری شود. همچنین لازم است گروهی از کار‌شناسان در این زمینه همفکری کرده و به روش‌های مشخصی برای آموزش در این زمینه برسند. اگر ما نتوانیم درباره این موضوع‌ها با جوانان صحبت کنیم، کار بسیار مشکل می‌شود. آموزش‌ و اطلاع رسانی مطالب مرتبط با رفتارهای پرخطر جنسی و شیوه استفاده از وسایل پیشگیری به جوانان لازم و ضروری است.

بیماری های آمیزشی درمان پذیر

– سوزاک (Gonorrhea)

– سفیلیس (Syphilis)

– کلامدیا (chlamydia)

بیماری های آمیزشی غیرقابل درمان

– تبخال انسانی (HSV) نوع اول

– تبخال دستگاه تناسلی(HSV) نوع دوم

– هپاتیت

– ایدز (HIV)

کلام آخر

متاسفانه بیشتر افراد جامعه از علائم بیماری‌های مقاربتی و راه‌های انتقال آن‌ها هیچ اطلاعی ندارند. و بدون آگاهی و آموزش، مبادرت به روابط جنسی خطرناک می نمایند. بی‌تردید این قبیل افراد در اثر ناآگاهی مستعد ابتلا به بیماری های مقاربتی خطرناک و حتی مرگ هستند. پس انتقال آموزش‌های مرتبط با بیماری‌های مقاربتی و تکرار سالانه آزمایشات تخصصی برای آحاد جامعه مهم وضروریست.

نوشته‌های مشابه

enemad-logo